söndag 25 april 2010

Loff med smak av kardemumma

1/2 paket jäst
5 dl ljummet vatten eller mjölk
60 g smält smör
1 tsk kardemumma
salt och socker
ca 700 g Mjöl (ta så mycket mjöl att den börjar släppa på kanterna, men inte för mycket)

Smula jästen i bolle och ha upp i den 37 grads varma vätskan och rör gott sammen med krydder och smaker du väljer att ha i, samt det smält smöret.
Ha i mjölet (ta så mycket mjöl att den börjar släppa på kanterna, men inte för mycket)
Hev till dubbel storlek
Mjöla en benk och rulla 2 st längder med mjöl runt och stoppa ner i formen . Hev en gång till.
Stek i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna något i formen och sen på rist.



1 kommentar:

  1. Du er så flink, Hillevi! Alt du lager ser SÅ godt ut! Jeg må komme meg en tur til Peders Fristelser skjønner jeg....


    klem Nina

    SvaraRadera