lördag 24 april 2010

Olivenpesto-potatissallad och seranoskinka lindad runt honungsmelon



4 Personer
225g svarta utkärnade oliver
1 finhackad rödlök'
1 urkärnad och finskuren röd chilifrukt
2 tsk balsamicovinäger
0,75 dl olivolja
1 msk vitlökspure
1/2 kruka färsk timjan
1 kilo nypotatis
Koka potatisen. Låt svalna av.
Ta oliverna, finskårna chilin, vitlökspuren, timjan kvistarna i en foodprosessor och kör några sekunder. Det skall inte bli mos, uten små fina bitar. Blanda in löken, olivoljan och balsamicon till slut och salta efter smak. Dela potatisen i passe bitar och rör in dem försiktigt i oliven peston.
Till detta serverade jag seranoskinke lindad runt melon.....Super gott.
Du kan även servera potatissalladen ljumen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar