Det første en må gjøre er selvfølgelig å sette deigen, noe jeg normalt fikser ved å bare slenge diverse oppi til den får den rette konsistens, men idag får du den med mål og alt.
Deigen (4 asjettpizzaer):
800 gram kveitemjøl Bland det våte i det tørre og la deigen heve i 30-40min
8 gram tørrgjær
14 gram salt
1/2 liter kallt vatn
En dæsj olje
Marinade til kylling:
En næva ferske basilikumblader
En dæsj hvitløkspure
En hel chilli me frø og alt
En dæsj rød pesto
1/2 dl olje
Bland så i ca 3 kyllingfileer, dekk til me plast og sett det inn i kjøleskåpet
Når deigen har hevi ferdig er det kun å dele den i 4 og kjevle ut.
Fyll:
Pizza nr 1: Creme fraische blandet med oregano, pepper, rosemarin, hvitløkspure og rød pesto. Sleng så på litt kalkunskiver, hermetiske soltørka tomater og svarte oliven. Drøss så over litt blåskimmerost, mozzarella og litt norvegia.
Pizza nr 2: Creme fraische med oregano, hvitpepper, rosemarin, koriander, hvitløkspure og rød pesto. Så tar man på kylling som har liggi og godgjort seg i marinaden, hermetiske soltørka tomater og svarte oliven. På toppen strør en på mozarella og litt norvegia.
Pizza nr 3 og 4: Bland creme fraische, en stor dæsj blåskimmer ost (etter smak), estragon, oregano og hvitpepper.
Nr 3: kalkunstrimler, cashewnøtter, rød pesto dæsjer, svarte oliven, mozarello og norvegia
Nr4: Marinert kylling, svarte oliven, hermetiske soltørka tomater og mozarella
Steketid ca 10-12 min på 220 grader. La så pizzaen hvile for så toppe ælt me ruccola
Resultatet ble en gastronomisk nytelse som både bursdagsbarnet Nina og lærejinta Bolander verdsatte sterkt i en ellers travel hårdag.
Takk for meg, dukker plutselig opp att med nye gastronomiske nytelser for kræsne ganer.
-Mari Lauvdal
Hei=) Tusen takk for fine kommentarer på bloggen min.
SvaraRaderaSå fin blogg du har.Jeg ble fan av den med en gang og følger deg:)
Du har mange oppskrifter jeg vil prøve=0)
Her finner du oppskriften på kvikklunsjiskake:
http://blogiselin1.blogspot.com/2010/04/daimiskake.html
Ha en flott dag=)