onsdag 14 april 2010

Biscotti


Biscotti i från trinesmektigematblogg Dessa är värt de få minuterna det tar att laga dessa. Tack Trine digger din blogg :-)

200 gram mandler, snittet eller grovt hakket
3 eggeplommer
250 gram sukker
3 ss vaniljesukker (alternativt frøene fra en vaniljestang)
3 eggehviter
1 klype salt
skallet av 1-1,5 sitron, gjerne økologiske (jag Hillevi bruker apelsin och torkade tranbær)
ca 400 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver

Rist mandlene forsiktig i en stekepanne. Finn frem en vid bolle og rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker med en håndmikser eller lignende til den blir litt kremete. Visp eggehvitene stive med en klype salt. Vend forsiktig eggehvitene inn i "eggekremen", litt av gangen. Tilsett mandler og revet sitronskall, og rør deretter siktet hvetemel og bakepulver forsiktig inn. Du skal nå ha en ganske fast deig.

Del deigen i 3 emner som du ruller til tykke pølser som er nesten like lang som stekebrettet ditt er bredt. Legg pølsene på et bakepapirkledt stekebrett. Form emnene slik at de blir ca 2 cm høye og ca 6 cm brede.

Stek biscottipølsene ved ca 175 grader i ca 30-35 minutter, eller til de er passe stekt. Ta de umiddelbart på et skjærebrett og skjær ca 2-3 cm brede skiver, på skrå. La biscottiene avkjøles på en bakerist.
Njut dessa till en kopp kaffe eller till vinet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar