torsdag 22 april 2010

Sjokolade kaka med marshmallow täcke



3 dl hvetemel
2 dl sukker
3 ss kakao
1 ts natron
2 dl vann
6 ss vegetabilsk olje
1 ts eddik
Bland det tørre, rør inn væsken. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20 cm springform og stek ved 180 grader i ca 30 minutter. Avkjøl i formen.


1 dl mjukt jordnötssmör
4 dl florsocker
1/2 dl kakao av god kvalitet
1 tsk vaniljsocker
150 g Philadelphiaost
1 msk varm stark kaffe
Rör ihop allt. Bred det på sjokolade kakan och sätt in i kylen medans du gör i ordning det vita täcket.



200 g marshmallow
2 ss vann
2 ss fett (f.eks. Delfiafett), smeltet
ca 500 g melis
Ha marshmallow og vann i en bolle og sett i mikrobølgeovn ca 1½ minutt, til marshmallowene puffer opp. Ta ut og rør inn smeltet fett og evt farge. Rør/kna inn nok melis til fondanten får passe konsistens. Kjevle ut til lokk som legges over kaken. Resten av fondanten kan evt brukes til pynting. Marshmallowfondant har god holdbarhet hvis den pakkes i plast og oppbevares i kjøleskap.












3 kommentarer:

  1. ooooo, sweet sweet temptation! Ser jo nydelig ut! :o)

    SvaraRadera
  2. Marshmallowdekke er heilt genialt. Brukte det i fjor når eg laga Hello Kitty kake til dottra mi. Kjempeenkelt å jobbe med, og i tillegg så smakte det godt:0)

    SvaraRadera
  3. Å milde himmel - denne kaken høres helt fantastisk god ut. Takk for oppskrift!
    Pludrehanneklem

    SvaraRadera