onsdag 24 mars 2010

Stora pastaskjell jum jum

Här är en del av folket på på huset. Karin först till venster och där efter Gro.
Till höger sitter först Anne-Kerstin sen Nina och sen lilla jag :-)
På fredagar brukar jag laga en rett för utonom min fasta meny för folket på huset. Ofta kan de ha ätit sig lite mätta på den under veckan så gott att få något annat. Plus att det är en social grej.

Denna retten har jag blivit insperert av Trines mektige matblogg, men som vanligt måste jag exprementera med reseptet :-)
Jag har gjort presis som henne men jag hadde lite grönsaker i tomatsåsen och blåskimmerost i ostsåsen. Jag hadde även seranoskinke i stället, plus att jag stekte den i ugnen.

Du behöver:
Pastaskjellene:
ca 500 gram pastaskjell
olivenolja
salt
Ostsåsen:
100gram mozzarellaost; reven
4 dl rømme
2 äggplommer
50 gram blåskimmerost
persilja, basilika, vitlök, salt och pepper.
Rör allt till en gämnsmet
Tomatsåsen:
2 lök
1/2 squash
1 rödpaprika
1/2 palsternacka
1 gulerot
2 boxar hermetiska tomater
vitlök
basilika, oregano, dragon, salt och peppar
Garnityr:
8 skivor seranoskinke(går att ta bort om du vill ha vegitarisk)
rucculasallad
riven parmesan
Koka pastan. Lag tomatsåsen med att steka löken mjukt och ha upp i resten av ingredienserna.
Rör ihop ostsåsen. Sett ugnen på 200 grader och lägg ut sernoskinken på en plåt med bakpapper och stek i ca 5 minuter tills de är spröa(tiden beror på ugnen du har men de skall vara crispi). Lägg tomatsåsen i bottnen på en ilfast form och sen häll på pastan. Häll sen över ostsåsen och gratinera i 180 grader i 20 minuter. Ta ut och garnera med sallad och parmesan samt seranoflaken.
Super god och annorlunda rett :-)

1 kommentar:

  1. Så morsomt at du fant inspirasjon på matbloggen min! Jeg laget en ny variant av denne retten i påsken, og flere blir det. Å ha blåmuggost i sausen skal jeg også prøve, det blir alltid vellykket!

    Ha en fortsatt fin dag!

    Trine ;)

    SvaraRadera