Till höger sitter först Anne-Kerstin sen Nina och sen lilla jag :-)
Jag har gjort presis som henne men jag hadde lite grönsaker i tomatsåsen och blåskimmerost i ostsåsen. Jag hadde även seranoskinke i stället, plus att jag stekte den i ugnen.
Du behöver:
Pastaskjellene:
ca 500 gram pastaskjell
olivenolja
salt
Ostsåsen:
100gram mozzarellaost; reven
4 dl rømme
2 äggplommer
50 gram blåskimmerost
persilja, basilika, vitlök, salt och pepper.
Rör allt till en gämnsmet
Tomatsåsen:
2 lök
1/2 squash
1 rödpaprika
1/2 palsternacka
1 gulerot
2 boxar hermetiska tomater
vitlök
basilika, oregano, dragon, salt och peppar
Garnityr:
8 skivor seranoskinke(går att ta bort om du vill ha vegitarisk)
rucculasallad
riven parmesan
Koka pastan. Lag tomatsåsen med att steka löken mjukt och ha upp i resten av ingredienserna.
Rör ihop ostsåsen. Sett ugnen på 200 grader och lägg ut sernoskinken på en plåt med bakpapper och stek i ca 5 minuter tills de är spröa(tiden beror på ugnen du har men de skall vara crispi). Lägg tomatsåsen i bottnen på en ilfast form och sen häll på pastan. Häll sen över ostsåsen och gratinera i 180 grader i 20 minuter. Ta ut och garnera med sallad och parmesan samt seranoflaken.
Super god och annorlunda rett :-)
Så morsomt at du fant inspirasjon på matbloggen min! Jeg laget en ny variant av denne retten i påsken, og flere blir det. Å ha blåmuggost i sausen skal jeg også prøve, det blir alltid vellykket!
SvaraRaderaHa en fortsatt fin dag!
Trine ;)