onsdag 17 mars 2010

Raclette på hytta i helgen

Om ni inte har ett Raclette järn hemma så KJØP det :-)
Värdens enklaste rett för en travel frue.....De får rett och slett laga sin egen mat VID BORDET.



I helgen hadde vi:
Köttet att steka på järnet:
Svinefile
oxfile
små pølset
bacon
kyllingfile

Att steka av grönsaker på järnet:
Sparris
paprika
tomat
lök
Kok/stek före
kokt potatis eller klyftpotatis

Osterna:
4 skivor var Racletteost
2 skivor Cheddar eller om ni är glada i gorgonzola så en med lite mer smak på

Sås:
Rödvins sås Lagad hemma i förvägen eller går att köpa färdig
Bearnaisesås

Fräsh grönsallad:
Sallad av olika slag
Paprika
Lök
Tomat
Gurka
Fetaost i marinade som vi tar i lite oxå
Rostadepinjekärnor
Vitlökskrutonger

Koka potatisen eller stek klyftpotatisen i ugnen
Kutt upp allt kjött och grönsaker som skall stekas ocj lägg pent upp som en buffe.
Lag grönsalladen och såserna

Sett på järnet och låt gester eller familj bestämma vad som står på menyn i dag :-)

2 kommentarer:

  1. Det er bare SÅ deilig. Jeg skal titte her neste gang vi skal ha det! Jeg er litt ensporet her!! Men du bør prøve dressingen jeg serverer til!! (Høres kanskje ikke så god ut når du ser ingrediensene, men DET er den!!!! NAM) 1 løk, sylteagurk (omtrent like mye som løk) - kutt fint bland med majones og ketjup (litt rosa), den her helt skjønn!!! Kos deg på hytta. Heidi:)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Ja, jag har en liknande
    Lök
    sylteagurk i foodprosesor...
    persilja
    koriander
    salt+pepp
    römme
    majo :-)
    mums ......

    SvaraRadera